Kurk in uw interieur

De woontrend op dit moment is toch echt wel kurk. Kurk is er overal te vinden. Kurk was jarenlang uit het interieur verdwenen. Door nieuwe manieren van produceren en bewerken is kurk weer helemaal terug en heeft het zijn plek in het interieur weer veroverd.

Kurk: natuurlijk en rauw

Het interieur staat op moment in het teken van natuurlijke en rauwe materialen. Kurk past hier perfect tussen. De natuurlijke bruine kleur in combinatie met de grove uitstraling geven het een stoere en natuurlijke look. Ook zijn er ook veel praktische voordelen. Zo belast kurk het milieu een stuk minder dan andere materialen. Het natuurlijke materiaal wordt verkregen door een kurkeik te ontschorsen. De kurkeik is als enige boom ter wereld in staat om de schors na elke oogst te recreëren. Bovendien is kurk materiaal 100% recyclebaar, waardoor het geen afval kent.

Toepasbaar van kurk in uw interieur

Kurk is wel het meest bekend van de onderzetters, prikborden, vazen en bloempotten.

Maar er is meer. Kurk kan ook heel goed aan de wand. Dit in plaats van behang of schilderwerk. De voorkeur gaat uit naar één wand te bekleden om uw witte misschien wel saaie muren te doorbreken. Dan zijn er ook nog de vloeren van kurk. Kurk is tegenwoordig ook te krijgen met het handige klik systeem en daardoor ook heel gemakkelijk zelf te leggen. Maar ook de traditionele kurkvloeren zijn op zich niet moeilijk te leggen en te plakken voor iemand met een paar rechter handen. En dan is er nog het leuke, dat kurk tegenwoordig hele mooie decoren heeft, die afwijken van de oude kurkkorrel zoals wij die kennen.

Bovendien is kurk te verven in iedere kleur die u leuk lijkt. Er zijn dus genoeg manieren om kurk te verwerken in uw interieur. Voor zowel subtiele als ingrijpende veranderingen is het een geschikt materiaal om je huis te stylen.

Menu

Settings

Click for more products.
No products were found.